Työt jotka jäävät piiloon

Purkutöiden jälkeen meidät kädet oli rakoilla, mutta sielu syyhysi halusta päästä vihdoin toteuttamaan remppasuunnitelmia. Suurin tuleva muutos entiseen on olkkarin ja makkarin paikan vaihtaminen. Ennen kuin pääsimme rakentamaan uusia seiniä, piti kuitenkin lattia suoristaa ja vaneroida.

Jälkeenpäin ajateltuna tämä työ olisi kannattanut teettää ammattilaisilla. Se, että katsoo youtubesta, miten itsetasoittuva lattiatasoite levitetään, ei tehnyt ainakaan musta tarpeeksi prota, että tämä homma olisi sujunut kuten Strömsössä.

Tässä vielä sinisilmäinen Jepuli hakee lattiatasoitetta
Antti sekoittaa laastipaljussa litkua
Näytti niin perhanan hyvältä

Jätän tästä välistä pois kaikki ne kuvat, joissa näkyy, kuinka useampi ihminen yritti tasoittaa, hioa, tasoittaa ja hioa lattiaa suoraksi siinä täysin onnistumatta. Vatupassi näytti jokaisen yrityksen jälkeen lattian olevan sieltä täältä kuopalla tai koholla. Saakeli.

Jossain vaiheessa alusta alkoi onneksi olla tarpeeksi suora ja kävimme hakemassa K-raudasta 20 kpl 12mm koivuvanereita. Onni oli myötä ja Salla löysi tori.fi:stä 40 kanisteria täynnä hiekkaa liimauspainoiksi. Liimat tilasimme virolaisesta rautakaupasta. Hakemista, järkkäämistä, neuvottelua, pakun lainaamista, aikatauluja, kantamista, miettimistä. Sitä remontti myös on.

5kg liimaa riitti kahdelle vanerilevylle. Yhteensä liimaa ostettiin 60 kiloa!
Ensimmäinen satsi liimaa sekoittui kovetteeseen näin tyhmästi (myöhemmin sekoitin hoiti homman)
Tervetuloa tupareihin!
Vanerit ihan just liimattu
Sallan tsemppipeukku

Lattia oli vihdoin vaneroitu ja kanisterit lähti kiertoon mitä pikimmiten. Salla sai nimittäin painot veks kämpästä yhtä nopeasti, kuin ne oli sinne raijattukin. Torissa ”annetaan” on sellainen hokkuspokkustaikasana, että oksat pois.

Vihdoinkin siis tuli vaihe, kun pääsimme rakennuspuuhiin ja makkarin seinän runko nousi tunneissa.

Antti ja Pertti rakentelivat runkoja
Ennen seinien levytystä piti sähköt saada uritettua katon kautta väliseinän sisälle
Kipsilevyt seinissä (näkymä makkarista)

Uusi keittiö on lattian lisäksi meidän merkittävin rahallinen panostus. Me saatiin keittiön muoto ja toiminnallisuudet suunniteltua yllättävän kivuttomasti ja jo hyvissä ajoin ennen remontin alkua. Tämän vision toteutetus vaati, että rakennamme keittiöön 30cm syvän koteloseinän.

Googlen SketchUp on kätevä ja helppo suunnittelutyökalu
Kotelon rakentamiseen oli monta syytä – mm. uudet sähköt tuotiin asuntoon tätä kautta

Jos lattian suoristaminen oli kokemattomalle vaikea ja epämieluisakin kokemus, tämä taas on ollut remontin tähän asti helpoin ja mukavin vaihe. Oman suunnitelman siirtyminen piirustuspöydältä todellisuuteen on pirun tyydyttävää.

Tässä on meidän kodin sydän. Sen ympärille tulee keittiö, kirjahylly, TV ja sohva.

Viiden viikon kovan rutistuksen jälkeen remppa on siinä vaiheessa, että ammattilaiset saavat nyt tehdä sen minkä parhaiten osaavat. Loppiaisena työt aloittaa pintakäsittelijä, jonka on tarkoitus saada asunnon seinät ja katot minttiin parissa viikossa. Vitsit kuinka ihanalta tuntuu, että joku on asunnolla joka päivä seuraavat viikot. Joku, johon me luotetaan kovasti. Itse en aatellut tehdä mitään remppaan liittyvää, suunnittelua lukuunottamatta, seuraavaan pariin viikkoon.

Meidän kotiin tulee vihreä keittiö, roosan väriset vaatekaapit, pinkkiharmaa eteinen ja mintun vihreä takan päällinen. Katsotaan mitä muuta jännää keksimme 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s